شاید شما هم دوست داشته باشید
تیزر اپیزود یادم تو را فراموش

اطلاعات اپیزود
بررسی علمی ساختار حافظه و مغز، راههای پیشگیری از بیماری های شایع حافظه، نشانههای بیماری آلزایمر و بیان نکات مفیدی درباره روش های تقویت حافظه، همه در اپیزود خلاصه کتاب ” یادم تو را فراموش” از انتشارات شمعدونی
گوینده: فریده محمدی
تهییه کننده: مهدی رفیعی
نویسنده: محمدرضا رفیعی
ما تو پادگیرهای زیادی هستیم که از طریق این لینک می تونید به همشون دسترسی داشته باشید:
پادکست خلاصه کتاب – رادیو سامرایز (radiosummarize.com)
راستی اگر میخواید حامی و همراه ما در این کار فرهنگی باشید می تونید از طریق لینک حمایتی زیر ما رو پشتیبانی کنید:
حامی باش | درگاه جذب حمایت مالی (hamibash.com)
درباره کتاب یادم تو را فراموش
فراموشی از مشکلات و دغدغههای هر روزهی ماست. خیلیوقتها پیش میآید که پیشپاافتادهترین و تکراریترین اتفاقات را از یاد ببریم. رمز کارت عابر بانکی که روزی چندبار با آن خرید میکنیم را به یاد نمیآوریم. در مورد درست بودن شمارهی تلفن همراهمان تردید میکنیم و گاهی هم دسته کلید را جا میگذاریم! این اتفاقات برای هر کسی میافتد و احتمالاً در زندگی بارها برایمان تکرار شده. البته که این شرایط با تکنولوژیکتر شدن زندگی حادتر هم شده. حالا همه چیز در دسترستر است و کمتر نیازی به حافظه است. با وجود گوگل دیگر خیلی نیازی به بهخاطر سپردن نیست. با گوشی همراه لازم نیست شمارهها را حفظ کنیم. با این وجود اگر ما دائماً دچار حواسپرتی شویم، و بسیاری از کارهای روتین زندگیمان را فراموش کنیم، احتمالاً کمی نگران میشویم و به این فکر میکنیم که نباید اتفاق سادهای باشد. آیا اینها نشانهی آلزایمر است؟ علامت بیماری حاد مغزی است؟ از نشانههای پیری است؟ یا ناشی از اضطراب، کار پرفشار یا خستگی است؟
آلزایمر بیماری ترسناکی است و بسیاری حتی از فکر کردن به آن هم واهمه دارند. اما همهی فراموشیها نه علائم این بیماری است و نه قرار است نشانهی وضعیت حادی باشد. ژان پیر دانژان (Jean-Pierre Danjean) در کتاب یادم تو را فراموش (Vivre mieux Oublis et trous de mémoire) به همین مسأله ناخوشایند میپردازد. دکتر دانژن تلاش کرده این اتفاق را از منظر علمی مورد بررسی قرار دهد، نشان دهد چه زمانی حواسپرتی واقعاً بیماری است و نیاز به درمان دارد، و چطور میتوان حافظه را تقویت کرد.
