شاید شما هم دوست داشته باشید

اطلاعات اپیزود
اگر این روزها که خونه هستید خیلی درگیر اخبار کرونا، جنگ، گرونی، برجام و چیزای دیگه شدید و نمیرسید برنامه های اصلی تون رو انجام بدید، نگران نباشید با شنیدن این قسمت از اپیزود رادیو سامرایز احتمالا بتونید از شر این اخبار مزاحم راحت بشید.
گوینده: فریده محمدی
تهییه کننده: مهدی رفیعی
نویسنده: محمدرضا رفیعی
لینک خرید کتاب از سایت انتشارات
ما تو پادگیرهای زیادی هستیم که از طریق این لینک می تونید به همشون دسترسی داشته باشید:
پادکست خلاصه کتاب – رادیو سامرایز (radiosummarize.com)
راستی اگر میخواید حامی و همراه ما در این کار فرهنگی باشید می تونید از طریق لینک حمایتی زیر ما رو پشتیبانی کنید:
حامی باش | درگاه جذب حمایت مالی (hamibash.com)
درباره رولف دوبلی نویسنده کتاب پیگیر اخبار نباشید
تاکنون سه کتاب از رولف دوبلی در ایران ترجمه شده است و او نامی آشنا در حوزهی روانشناسی و مهارتهای زندگی به شمار میآید. رولف دوبلی عمدهی شهرت خود را در سال 2011 پس از انتشار کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» به دست آورد. دوبلی در سال 1966 در کشور سوئیس متولد شد. او دانش آموختهی رشتهی فلسفه و امبیای بوده و مدرک دکتری خود را در رشتهی اقتصاد اخذ کرده است. او همچنین یک کارآفرین است و یکی از موسسان شرکت getAbstract به شمار میآید. این وبسایت انتشار خلاصهای کوتاه و مفید از کتابهای مختلف را بر عهده دارد.
از آثار رولف دوبلی که به فارسی ترجمه شدهاند میتوان به کتابهای «هنر شفاف اندیشیدن » و «هنر خوب زندگی کردن» اشاره کرد.
درباره کتاب پیگیر اخبار نباشید
کتاب «پیگیر اخبار نباشید» با عنوان انگلیسی « Stop Reading the News» جدیدترین اثر رولف دوبلی است که در سال 2019 منتشر شد. این کتاب مانند دیگر آثار دوبلی در ارتباط با مهارتهای زندگی نوشته شده و نگرشی روانشناسانه به رسانههای گروهی و منفیگرایی دارد.
ماجرای نگارش کتاب «پیگیر اخبار نباشید» به سال 2013 باز میگردد. زمانی که رولف دوبلی در وبسایت خود مقالهای را با موضوع مضرات دنبال کردن اخبار منتشر کرده بود و این مقاله مورد توجه سردبیر وقت روزنامه گاردین، قرار میگیرد. خبرنگاران روزنامهی گاردین پس از ملاقات با رولف دوبلی و شنیدن استدلالهای او دربارهی این موضوع، مقالهای را تحت عنوان «اخبار برای شما بد است» منتشر کردند. این مقاله به سرعت مورد توجه مخاطبین قرار گرفت و به یکی از پرخوانندهترین مقالات روزنامه در کل سال تبدیل شد. این مقاله شاکلهی اصلی کتاب «پیگیر اخبار نباشید» را تشکیل میدهد. کتاب «پیگیر اخبار نباشید»، نگاه جامعتری نسبت به این موضوع داشته و استدلالهای بیشتری را برای ادعا مطرح میکند.
رولف دوبلی از سال 2010 شنیدن و دنبال کردن اخبار را ترک کرده است. او در فصلهای ابتدایی این اثر توضیح میدهد چگونه بدون آنکه از این موضوع آگاه باشد، به اخبار اعتیاد داشته و از مضرات نامحسوس آن بیخبر بوده است. او ترک اخبار را با یک برنامهی سی روزه آغاز کرده است و از آن به عنوان یک دورهی سی روزهی سخت و طاقتفرسا یاد میکند. او میگوید:
« پس از سی روز به یک نقطهی عطف مهم خواهید رسید: درمییابید که به رغم دوری جستن از اخبار، هیچ اطلاعات به درد بخوری را از دست ندادهاید. همان طور که در آینده چیزی از دست نخواهید داد. اگر اتفاق واقعا مهمی رخ دهد از طریق رسانههای تخصصی، دوستانتان، خانواده یا کسی که با او هم صحبت هستید، در جریان قرار خواهید گرفت. وقتی با دوستانتان قرار میگذارید. از آنها بپرسید آیا اتفاق مهمی در دنیا رخ داده یا نه. این سوال بسیار خوبی برای آغاز گفت وگو خواهد بود. پاسخ معمول آنها چیست؟ «نه راستش، نه.»»
